2015. augusztus 22., szombat

Tuti palacsinta recept

Fehérjében gazdag és egészséges reggelire vágysz? Bizonyára te is találkoztál már a közösségi oldalakon megjelenő fitness-palacsintadömpinggel, így benned is felmerülhet a kérdés, miben tudnak újat mutatni? Nos, ha nincs kedved saját kezűleg méregetni a hozzávalókat és nincs időd kísérletezni, próbáld ki ezt a végtelenül egyszerű és gyors palacsintareceptet a zablisztet és fehérjemátrixot tartalmazó DoItYourself Protein Pancake jóvoltából! :)




A hozzávalók

Az alaprecept mindössze 2 adagolókanál DIY palacsintaport és 75cl tejet ír, én azonban egy kicsit feldobtam, de még így is rém egyszerű az egész! Tojásfehérjére azért volt szükségem, mert jobban összetartja a hozzávalókat, legalábbis az én kétbalkezességemhez mérten. :) Nos akkor:

  • 2 adagolókanál palacsintapor
  • 0.75dl zsírszegény tej
  • 2 tojásfehérje
  • 1 adag vaníliás vagy kókuszos Iso Whey Zero
  • kókuszolaj a sütéshez
A sütés menete
Keverd össze a hozzávalókat, és közben melegítsd fel a serpenyőt. Mint említettem, nem vagyok igazi palacsintasütőmester, ezért annak érdekében hogy a tészta egybemaradjon én kicsi korongokat sütöttem, gyakorlottaknak persze biztosan megy a hagyományos palacsintaméret! A serpenyőbe tehát felolvasztottam némi kókuszzsírt, és roppant egyszerűen kisütöttem őket! (Minek is volt lényeges egy külön fejezetet szentelnem ennek?!:))

Tápérték 1 adagra (2 adagolókanál azaz 50g)
  • szénhidrát: 15g
  • zsír: 6.5g
  • fehérje: 20g

Tálaláskor gazdagíthatod akár diabetikus lekvárral, light yoghurttal, gyümölcsökkel, vagy esetleg egy gombóc diabetikus fagyival! ;) Mivel nekem elkezdődött a versenyfelkészülésem és vele együtt a diéta, így üresen illetve zsírszegény túróval ettem meg a kis palacsintakorongokat. Mindenhogy isteni finom, szóval sütésre fel és jó étvágyat!! :) 

Kővágó Henrietta
protein-vitamin team



Instagram



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése