2015. december 19., szombat

Iso Whey Zero mézeskalács recept

Alig 1 hét maradt hátra karácsonyig, lassan készülnek az ünnepi édességek. Sajnos könnyű elrontani a diétát a megannyi finomság okozta kísértés miatt, ám itt egy tuti süti-recept, amelytől kevésbé lesz lelkiismeret furdalásod, és még finom is. Íme az isteni mézeskalács, tejsavófehérjével!


A hozzávalók:

  • 20dkg teljes kiőrlésű (búza)liszt
  • 10dkg kókuszliszt
  • 20dkg gingerbread Iso Whey Zero
  • 4 evőkanál méz (nekem ez hamisítatlan erdélyi havasiméz nyammii)
  • 2 tojás
  • 18dkg kókuszzsír
  • 1 kiskanál sütőpor
  • fahéj és őrölt szegfűszeg ízlés szerint

Az elkészítés:

Valójában roppant egyszerű az egész; egy nagy tálba öntesz mindent, és jó alaposan összekevered. Érdemes a kókuszzsírt egy picit felmelegíteni, hogy könnyebben összetudd gyúrni a tésztát. Mivel a kókuszlisztnek van egy sajátos állaga, így lehet egy löttyintésnyi tejet is hozzáadni az egyveleghez. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát max. fél centi vastagra, és jöhet is a szaggatás a kedvenc karácsonyi formákkal (menet közben lehet kell egy kis lisztet adni a tésztához, ha túl ragacsos). 

Mivel nem hagyományos tésztával dolgozunk, így könnyen megéghetnek a sütik. Az első turnus 180°-on nekem rommá égett, így a továbbiakban alacsonyabb hőfokon, 10-15 percig sütöttem őket. Folyamatosan figyelni kell, és akkor nem történik baj. Amint kész, várd meg míg kihűl, majd lehet enni, vagy a kávé mellé majszolni! 

Kővágó Henrietta
BioTech USA
Mézeskalácsos kellemes ünnepeket, boldog békés karácsonyt kívánok mindenkinek!!! :)

Instagram

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése